РЕЗЕРВИРАЈ СМЕСТУВАЊЕ

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.

СКИЈАЊЕ

<

Скијање

Алпското скијање број еден дисциплина во Ски Маврово. Децении наназад е познато како “лулка на Алпското скијање“ и се повеќе ги маѓепсува скијачките ентузијасти од година в година. Традицијата и современоста, идентитетот и иновативноста хармонично се комбинираат низ годините во Ски Маврово, авантуристичките скијачки ги пленат скијачките срца и гарантираат разновиден и релаксиран скијачки одмор во срцето на Бистра масивот.  
Не заборавајте дека Ноќно скијање е опција на нашите падини за време на викендот, поконкретно петок и сабота од 19.00 - 22.00. 
Традиционално низ годините во Ски Маврово се одржуваат разни официјални национални, регионални и европски скијачки купови и натпревари, што го прави Маврово уште поголем предизвик и го става на европската “must visit” листа на ски центри.

 

Нордиско/Крос-кантри скијање

Крос-кантри или нордиско скијање не само што е одличен начин да останете фит туку и еден од најдобрите спортови да го истражите огромниот недопрен магичен терен на Бистра планина. Доколку сакате да пробате сосема поинаков начин да ги истражите снежните пејсажи и да уживате во апсолутен мир и тишина, наша препорака е нордиско скијање.

Ски Центар Маврово нуди 30 км  патеки за нордиско скијање, од кои најпозната е Мирна Долина на која се одржува и традиционалниот Мавровски Меморијал како престижен Балкански Куп и важи за еден од најстарите нордиски скијачки купови во регионот дури и во Европа.

Ски Туринг

"Добро сервирано кога е заслужено"

Недопрена природа, убавините на длабокиот снег и бескрајните можности ги чекаат остоумните скијачи. Бистра масивот има неколку врвови поголеми од 2,000 метри, што нуди огромен терен за откривање и конзумирање. 
Скијачкиот Центар Маврово го поддржува развојот на ски туринг културата, но практикување на ски туринг на скијачките стази кои се отворени е забрането поради безбедносни причини. Бидете свесни дека на црните стази Корја - Едносед и Маврово 1 и 2 ратраците по скијачкиот ден постојано работат со сајла - винч, поради избегнување било каква ризична ситуација.

Нашите обучени скијачки водичи може да ве однесат на најубавите и тајните локации надвор од секојдневните скијачки стази. За повеќе информации можете да не контактирате на: backcountry@skimavrovo.com.