РЕЗЕРВИРАЈ СМЕСТУВАЊЕ

#ВдишиГоМаврово

<

Ресорт Маврово (Хотел Бистра, Хотел Спорт и Хотел Лоџ, Спорт и Ски Центар Маврово), е еден од најдолго воспоставените ски - центри во Македонија и еден од најпрестижните дестинации за зимски и летни спортови во Северна Македонија.

Лесно достапен за почетници, но и предизвик за професионалните скијачи и сноубордери, исто така популарно Ресорт со висококвалитетно сместување и добро воспоставени услуги, Ресорт Маврово најдобро одговара за оние со почетни и тие со напредни скијачки способности, со широк спектар на скијачки терени означува дека може да понуди добра забава за сите нивоа на скијачки способности.

Мистериозна и романтична, Ресорт Маврово заедно со вештачкото езеро и природните убавини на планината е засолнето од ридовите на планината Кораб во западниот дел на Северна Македонија.

 


Селото Маврово е познато со векови, по гостопримството на нејзините добро познати гостилници во минатото и по неговиот ски центар од година во година. Маврово се наоѓа на надморска височина од 1.300м до 1.900м со што снежните покриви се сигурни во текот на зимскиот период, во подножјето на планината Бистра, со локална микроклима која доследно испорачува акумулирана снежна покривка во висина од над три и пол метри во повеќето зимски сезони на горните скијачки патеки, со што Ресорт Маврово станува здрав избор за секој што планира рани но и доцни сезонски ски патувања особено со инвестицијата во системот за вештачки снег од 1,6 милиони евра, снегот е загарантиран во текот на зимската сезона.

Високо обучен персонал што води соодветна грижа за Ресортот, професионалци со шест ратраци, ски-патрола, 24/7 достапен медицински тим и брза помош и сл., се тука, така што посетителите на Ресортот Маврово го имаат најдоброто искуство што можат да го имаат.

Со вкупна должина од 5.000 метри скијачки патеки Ресорт Маврово им дава можност на сите почетници на снежните спортови, ентузијасти и професионалци во алпско и нордиските категории на скијање, како и за оние кои уживаат малку повеќе во адреналин и возбуда, Ресорт Маврово нуди и ноќно скијање секој викенд.

Кога ќе дојде пролетта, Ресорт Маврово се менува во различно игралиште, скијачките стази се топат во совршени патеки за пешачење и планински велосипедизам, додека селото Маврово ја одржува својата традиција за гостопримство. Со различни големи настани кои што се случуваат во нашиот Ресорт, фестивали, активности и тимбилдинзи во текот на целата година, Ресорт Маврово има многу што да понуди не само во зимската сезона, туку и на пролет, лето и есен.

Избегајте од вообичаеното, ве чекаме во Маврово.