Резултати за Аматерски Хуманитарен Велеслалом Маврово 2022

РЕЗУЛТАТИ НА АМАТЕРСКИ ХУМАНИТАРЕН ВЕЛЕСЛАЛОМ МАВРОВО 2022

 

За овогодинешниот настан беа пријавени 34 компании со вкупно 58 тимови.

Со помош на сите пријавени тимови, собравме вкупна донација од 12.000 евра за Национална Федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија - Параолимписки Комитет на Северна Македонија, спортска, доброволна, општествено-хуманитарна организација, формирана 1965 година, чија основна цел е да ги развива, креира, обединува и репрезентира спортско-рекреативните активности на сите инвалидизирани лица на територијата на Република Северна Македонија, без оглед на видот, степенот и карактерот на инвалидноста, како и причините за настанување на инвалидитетот. Собраните парични средства ќе бидат наменети за учество на Меѓународни натпревари за лица со инвалидитет, и за промовирање на принципот „ништо за нив – без нив“.

Време е да ги прогласиме победниците.

Тимови со најдобри резултати според времето на најбрзите два натпреварувачи од екипите се:

1. Tanev & Friends
2. PSS Power Sport System
3. Национален Парк Маврово

Најдобрите тројца од сите категории се:

ЖЕНИ:

1. Мојсоска Блажевска Никица - Tanev & Friends
2. Спировска Мери - Телеком
3. Митревска Катерина - Телеком

МАЖИ СНОУБОРД:

1. Симјановски Филип - Строј Техно Инжињеринг
2. Маневски Стефан - Полар Кејп Македонија
3. Грујовски Љупчо - Каза Бар Скопје

МАЖИ ПОД 40 ГОД:

1. Жикоски Тони - Национален Парк Маврово
2. Богдановски Гоце - Енерго Систем
3. Атанасовски Петар - Генезис

МАЖИ НАД 40 ГОД:

1. Танев Иван - Tanev & Friends
2. Атанасовски Војо - Вертекс Бродкаст Солушн
3. Трповски Владимир - PSS Power Sport System

Kомпании кои учествуваа на Аматерски Хуманитарен Велеслалом Маврово 2022 се:

А1 Македонија, Вертекс Бродкаст Солушн, Енерго Систем, Комерцијална Банка Скопје, Македонски Телеком, Телелинк, М-Нав АД Скопје, ТИМСТ КАМИНИ, Неотел, Халк Банка, Полар Кејп Македонија, Tanev & Friends, Ресорт Маврово, Миас Фаворит Хотел Маврово, Маратон Груп Скопје, Строј Техно Инжињеринг, КОЛА ДООЕЛ, АЕК, Транслог Скопје, Пауер Спорт Систем Скопје, Каза Бар Скопје, Куипу Скопје, Динерс Клуб Интернационал Мак, Мак Ауто Стар, Генезис, Национален Парк Маврово, Таскфорс, Горска, Аутомотив Груп, Општина Маврово и Ростуше, Канал 5, Ван Хол, Витанова, Албански Театар.

 

Резултатите од Аматерски Хуманитарен Велеслалом можете да ги погледнете тука:

Категорија ски Мажи (над 40) | Категорија ски - Мажи (под 40) | Категорија ски - Жени | Категорија сноуборд - Мажи

Тимски резултати